Tyče i tyčky z bambusu

Přírodní bambus je skvělý a dá se využít pro celou řadu výrobků, ať už to je v interiéru či ve venkovních prostorách. Máte-li rádi přírodní materiály, je bambus vhodnou volbou. O jeho velké popularitě svědčí i to, že se již vyrábí i jeho „umělá“ kopie. Ta se používá zejména k výrobě zahradního nábytku z umělého bambusu.

Široké využití bambusu

My se chceme ale v našem článku věnovat zejména přírodnímu bambusu. Jeho využití je opravdu pestré. Můžete z něj vyrobit dekorační předměty do interiéru, žlaby pro domácí vodovod, plotové dílce, pergoly, altány, zahradní nábytek a mnohé další.

Vše začíná na bambusových tyčích

Veškeré výrobky začínají tím, že si pořídíte bambusové tyče v rozměrech, které budou vyhovovat vašim potřebám. Čím delší bambusovou tyč si pořídíte, tím je třeba počítat s rozdílem v průměru. Je to dáno samozřejmě tím, že bambus roste a tím, jak roste, tak se zužuje, takže je logické, že když si například pořídíte čtyřmetrovou tyč, tak na jejím začátku a konci bude průměr odlišný. Ale i to je na bambusu krásné, zkrátka jedná se o přírodní materiál, takže nečekejte 100% dokonalost. Tím však není řečeno, že bambus není kvalitní, to rohodně ne. Pokud si objednáte tyče u ověřeného prodejce, pak nemusíte mítžádné obavy.

Odkud je bambus dovážen?

Bambusové tyče a tyčky se liší vzhledem, což je dáno například tím, odkud je bambus dovážen. Jiná barva tyčí je z Vietnamu, jiná pak z Číny atd. Kvalita, pevnost a vzhled je dána tím, kde je bambus pěstován a v jakých podmínkách. To je ale poněkud složitější tématika, kterou zde nechceme rozvádět.

Ověřeným prodejcem je mimo jiné obchod www.bambusove-produkty.cz. Nákupem v tomto obchodě rozhodně nemusíte mít strach o kvalitu objednaných bambusových tyčí.