Hračky pro kluky

Hračky pro kluky jsou velice rozšířenou škálou těchto artiklů, protože kluci si rádi hrají i ve věku, kdy už děvčata pomalu dospívají a vlastně pořádně si nepřestanou hrát až do smrti.

Často vidíme jak dědečci a tatínci ve společných hrách dosahují ještě většího zápalu než jejich potomci. Chlapci zase naopak rádi napodobují profese a domácí činnosti svých tatínků a

dědečků. Mezi často prodávané hračky pro kluky patří konstrukční stavebnice. Malí inženýři tak rozvíjí své prostorové schopnosti a mnohdy je tato zábava dokáže provázet po zbytek jejich života. Ještě dnes můžeme vidět různé výstavy výtvorů ze starých československých stavebnic jako Merkur a Seva nebo novější Cheva v současnosti stále populárních. V oblasti stavebnic je široký výběr různých druhů vyráběných tuzemskými i zahraničními společnostmi. Chlapci si mohou z jednotlivých součástek postavit nebo zkonstruovat prakticky cokoliv. Samozřejmě lze zakoupit přímo určitý model konkrétního hradu nebo auta, který lze zkonstruovat podle návodu. Zručnější a zkušenější stavitelé dokáží pracovat bez návodu.

Někteří, zvláště starší kluci také rádi konstruují modely různých dopravních prostředků, které mohou být schopny nějakého řízeného pohybu. Jedná se především o hračky létacích strojů nebo lodí a automobilů. Pro konstrukční typy chlapců také neodmyslitelně patří modely vlakových i tramvajových souprav. Také tato činnost, stejně jako stavění autodráh, mnohdy vydrží klukům na celý život.